یکی از مهارتهایی که امروزه به شدت نیاز بازار کار میباشد، طراحی سایت است. سایت را میتوان یک شعبه مجازی از کسب و کار فرد در دنیای آنلاین معرفی کرد. برای اینکه این کسب و کار را در این فضا ساخته شود، نیاز به متخصصهای کاربلد در حوزه طراحی سایت است. اگر قصد یادگیری طراحی و توسعه سایت را دارید اما نمیدانید از کجا شروع کنید، به هیچ عنوان نگران نباشید. زیرا در این مقاله قرار است به سوال پرتکرار از کجا طراحی سایت را شروع کنیم به طور کامل و جامع پاسخ دهیم.
برای طراحی سایت از کجا شروع کنیم
طراحی سایت یک تخصص است که با تمرین و انجام پروژههای گوناگون در طی زمان به دست میآید و نمیتوان آن را یک شبه یاد گرفت. برای ساخت سایتهای حرفهای طبق نیاز بازار کار، نیاز به یادگیری اصولی این تخصص دارید. در پاسخ به سوال از کجا طراحی سایت را شروع کنیم باید بگوییم ابتدا نیاز است زبان نشانه گذاری HTML و استایل دهی CSS را یاد بگیرید. سپس به سراغ یادگیری JavaScript و یک زبان سمت سرور بروید تا بتوانید صفر تا صد یک سایت را کامل توسعه دهید. اما دقت کنید که این روش چندان محبوب نیست و شما را متخصص نمیکند؛ در ادامه به چرایی این مورد پرداخته خواهد شد.
مهمترین مرحله قبل از شروع یادگیری طراحی سایت
پیشتر ذکر کردیم که شما میتوانید با یادگیری JavaScript و یک زبان سمت سرور، به طور کامل صفر تا صد یک سایت را توسعه دهید. اما این کار چندان توصیه نمیشود؛ شما در ابتدا باید هدف خود را از یادگیری طراحی سایت مشخص کنید. اگر قصد دارید در یک حوزه متخصص شوید، نیاز است تا یک شاخه را گرفته و آن را به طور کامل فرا بگیرید. به عنوان مثال دو بخش اصلی طراحی سایت از فرانتاند (سمت کاربر) و بکاند (سمت سرور) تشکیل شده است. شما میتوانید در هر کدام از موارد گفته شده بنا به علاقه خود تخصص کسب کنید. فراموش نکنید که اگر در ابتدای راه مسیر خود را مشخص نکنید، مسیر را گم کرده و فقط وقت خود را هدر خواهید داد.
مراحل یادگیری طراحی سایت
مراحل طراحی سایت با توجه به حوزه انتخاب شده، متفاوت است؛ اما در ادامه یک مسیر کلی را ذکر خواهیم کرد. اگر در رابطه با سوال برای طراحی سایت از کجا شروع کنیم نیاز به مشاوره داشتید، میتوانید با شمارههای 09106839971 و 09920284162 تماس حاصل نمایید. در ادامه مراحل یادگیری طراحی سایت را ذکر خواهیم کرد.
یادگیری HTML و CSS
فرقی نمیکند سمت کاربر (فرانتاند) را انتخاب کرده باشید یا سمت سرور (بکاند)؛ در هر صورت برای اینکه بتوانید سادهترین تسکها را پیشببرید، باید HTML و CSS را بلد باشید. صادقانه بگوییم بدون HTML حتی نمیتوان یک صفحه ساده وب را ایجاد کرد. اگر روزانه بین 2 الی 4 ساعت زمان مفید جهت یادگیری صرف شود، تقریبا بین 1 الی 2 هفته یادگیری HTML زمان میبرد. پس از یادگیری HTML نوبت به CSS میرسد؛ از CSS برای استایلدهی به المانهای HTML استفاده میشود. شما میتوانید صفحات وب خود را با CSS به زیباترین شکل ممکن ایجاد کنید.
یادگیری JavaScript
جاوا اسکریپت (JavaScript) صفحات وب را داینامیک یا به اصطلاح تعاملی میکند. بگذارید با یک مثال ساده منظور را برسانیم؛ فرض کنید صفحهای ساختید و قصد دارید که پس از 15 ثانیه از ورود کاربر به صفحه، پاپآپ به کاربر نمایش داده شود. بدون JavaScript این امر امکان پذیر نمیباشد. از JavaScript هم در سمت کاربر (Front-end) و در سمت سرور (Back-end) نیز استفاده میشود. به نوعی شما میتوانید با یادگیری یک زبان، در هر دو سمت فعالیت کنید.
یادگیری یک زبان سمت سرور
تا به اینجا دید خوبی در مورد سوال برای طراحی سایت از کجا شروع کنیم پیدا کردیم؛ پس از یادگرفتن JavaScript نیاز به یادگیری یک زبان سمت سرور است. دقت کنید که این زبانها بسیار زیاد میباشند؛ به عنوان مثال اگر بخواهیم به چند مورد بپردازیم، میتوانیم به JavaScript، PHP، ASP.net، Python و غیره اشاره کنیم. دقت کنید که هنگام انتخاب زبانهای سمت سرور، به میزان درآمد، نیاز بازار کار، دستور زبان (Syntax) و علاقه خود دقت کنید.
ساخت مینی پروژه
پس از یادگرفتن تمامی موارد گفته شده، متوجه شدیم که برای طراحی سایت از کجا شروع کنیم. زمانی که موارد گفته شده را به خوبی فرا گرفتیم، نیاز است تا به ساخت مینی پروژههای متعدد، دانستههای خود را به چالش بکشید. مینی پروژهها برای تمرینهای کوچک به شدت مناسب میباشند. البته در نظر داشته باشید که این پایان کار نیست. برای تثبیت بهتر موارد در حافظه و یادگرفتن اصولیتر، بهتر است مینی پروژهها را با زبان خام و بدون استفاده از هیچ فریم ورکی بزنید.
یادگیری فریم ورک
در قدم بعدی، برای تسریع روند توسعه، نیاز است تا یک فریم ورک را بر اساس حوزه انتخابی (سمت کاربر و سرور) انتخاب کنید. این مورد بسیار مهم و حیاتی میباشد زیرا امروزه در بازار کار به هیچ عنوان با زبان برنامه نویسی خام پروژه انجام نمیدهند. شما میتوانید با یادگیری فریم ورک پروژههای خود را در مدت زمان کوتاهتری به اتمام برسانید.
ساخت پروژه واقعی با پرفورمنس بالا
مرحله آخر در رابطه با برای طراحی سایت از کجا شروع کنیم، ایجاد یک پروژه واقعی با پرفورمنس و کارایی بالا است. بهتر است از یک پروژه با مقیاس کوچک شروع کنید و آرام آرام مقایس آن را گسترش دهید. به عنوان مثال پروژه اول را یک سایت شرکتی بزنید، سپس سایت فروش دوره و در مرحله آخر یک سایت فروشگاهی توسعه دهید.
سخن آخر
در این مقاله سعی شد درمورد سوال از کجا طراحی سایت را شروع کنیم به طور کامل و خیلی کلی صحبت شود. شما میتوانید با رعایت موارد ذکر شده و دنبال کردن آنها، طراحی سایت را شروع کنید. دقت کنید که موارد ذکر شده خیلی کلی بوده و بهتر است بنا به حوزه انتخاب شده مراحل را دنبال کنید. اگر هر سوالی در رابطه با برای طراحی سایت از کجا شروع کنیم دارید، میتوانید با کارشناسان هشتگ مارکتینگ تماس بگیرید تا مسیر خود را بدون اشتباه شروع کنید.
سوالات متداول
- طراحی سایت را از کجا شروع کنیم؟
برای یادگیری طراحی سایت نیاز است مواردی همچون HTML، CSS، JavaScript و یک زبان سمت سرور را یاد بگیرید. اگر علاقهای به کد نویسی ندارید میتوانید با وردپرس کار را شروع کنید. - از چه منابعی برای یادگیری طراحی سایت استفاده کنم؟
منابع متنوعی مثل دورههای آنلاین (Coursera، Udemy)، ویدیوهای یوتیوب، و کتابهای آموزشی وجود دارند. همچنین سایتهایی مانند W3Schools و MDN برای یادگیری اصولی مناسب هستند. - برای شروع طراحی سایت باید کدنویسی بلد باشم؟
خیر، میتوانید با سیستمهای مدیریت محتوا (CMS) مثل وردپرس، بدون دانش کدنویسی شروع کنید. اما یادگیری زبانهای HTML، CSS و JavaScript برای طراحی حرفهای ضروری است.